Activiteiten

Wij zijn een actieve vereniging waarin vriendschappen en bijdragen aan de (regionale) maatschappelijke relevantie centraal staan.

Door regelmatig bij elkaar te komen en ons samen in te spannen voor goede doelen creëren wij een band en houden wij tradities in stand.

Lunchavonden

Eens per maand eten we samen en bespreken we onze activiteiten. Ook vertellen we elkaar wat ons bezig houdt en leren van elkaar.. Vooraf en na afloop is er tijd om te borrelen.

Grote Avonden

Naast de Lunchavond wordt ook maandelijks een Grote Avond georganiseerd. Op een Grote Avond nodigt een Tafelaar de overige leden uit voor een avond bij hem thuis, op zijn werk of een activiteit op een andere locatie. Tijdens die Grote Avond geeft de gastheer meer inzicht in zijn persoonlijke verhaal, zijn werkende leven of wellicht zijn hobby.

Kenmerkend voor deze avonden is dat er naast de serieuze momenten vooral veel wordt gelachen.

5e Vrijdagen

Een paar keer per jaar telt een kalendermaand vijf vrijdagen. Op die vijfde vrijdag organiseren we ‘s avonds een activiteit. Daarbij zijn ook de partners van de Tafelaars en de oud-Tafelaars met hun partners van harte welkom. De ervaring leert dat Tafelaars weinig nodig hebben om een gezellige avond te hebben met elkaar!

Running dinner

Het running dinner is al bijna veertig jaar een van de meest succesvolle avonden die onze Tafel organiseert. Zowel actieve Tafelaars als oud-Tafelaars doen samen met hun partners mee aan deze avond. Het concept is eenvoudig. We starten met een gezamenlijke borrel bij één van de Tafelaars thuis. Vervolgens genieten we met twee tot drie andere stellen bij telkens andere tafelaars thuis van een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Naafloop komen we weer bij elkaar voor een gezamenlijke slotborrel.

Daddy and the Kids weekend

Een weekend lang op stap samen met je vader, zijn tafelvrienden en hun kinderen. Wat wil je als kind nog meer? Het Daddy and the Kids weekend is dan ook al jaren een groot succes. Meest gestelde vraag na afloop: ‘Wanneer gaan we weer, papa?’

Sinterklaasfeest

De Ronde Tafel draait om tradities. En daarbij mag het Sinterklaasfeest uiteraard niet ontbreken! Vlak voor 5 december bezoekt Sinterklaas dan ook de kinderen van de Tafelaars en oud-Tafelaars. Het is altijd weer een bijzonder gezellige middag, die we voor de ouders combineren met een borrel met hapjes.

Dies Natalis diner

Ieder jaar vieren we op 23 november de oprichting van onze Tafel in 1974. Alle leden en oud-leden zijn uitgenodigd om op deze avond stijlvol samen te genieten van een exclusief diner. Bijzonder is dat onze oprichter, Joost Ekering, ook bij deze activiteit altijd weer aanwezig is.

Nieuwjaarsdiner

Samen met onze partners, oud-Tafelaars en hun partners luiden we begin januari het nieuwe jaar in tijdens een stijlvol diner.

Euromeeting

We onderhouden nauwe banden met Tafels uit Denemarken, Duitsland, Engeland en Finland. Al deze Tafels hebben net als wij het nummer 124. Ieder jaar organiseert een van deze Tafels een bijeenkomst, de Euromeeting. Tijdens dit weekend worden Tafelaars en hun partners gastvrij ontvangen door de Tafelaars uit het gastland. We bezoeken bezienswaardigheden, dineren en feesten samen. Het zijn vaak onvergetelijke weekenden waar veel internationale vriendschappen worden gesloten.